Galleri

Varite Karneval

Tycker du att allt var bättre förr, men att förr kunde ha varit lite bättre?

Steampunkvarietén Karneval öppnar dörrarna till en värld fylld av märkliga historier, fantastiska artister och underliga uppfinningar.

Besök Karnevals egen hemsida.

Gents on stilts

Från Imperiernas och tebjudningarnas tid kommer Gents on Stilts. Två orädda äventyrare som färdas genom tid och rum. Med stil.

 

Besök herrarnas egen hemsida.

 

Eller varför inte läsa om deras makalösa projekt Tidsmaskinen?

Magikergränd

"Magikergränd är en uppbyggd magisk värld där barn och vuxna tillsammans kliver rakt in i en helgjuten historisk atmosfär, med fantasifulla drag. [...] Det är svårt att inte spendera timmar på denna plats."

 

-Gotlands Allehanda, juli 2012

 

Magikergränd produceras av Kompani Bastard i samarbete med Magikergränd. 

 

Besök Magikergränds egen hemsida.

 

 

Jul på Liseberg

Som en del av nöjesparken Lisebergs stora evenemang Jul på Liseberg, fick Kompani Bastard i uppdrag att under vintern 2012, skapa ett helt nytt koncept. Ett medeltida julfirande. Under de kommande åren har vi varit delaktiga i Jul på Liseberg.

 

Läs mer om Jul på Liseberg.

 

 

Dr Cagliostros Kuriosakabinett

Dr. Cagliostro´s kuriosakabinett visar märkliga ting vars like inte står att finna någon annanstans.

 

Här berättas häpnadsväckande historier från möten med de okända. Dr Cagliostros Kuriosakabinett är ett kringresande museum som kan visa upp mumifierade sjöjungfrur, svartkonstböcker och vampyrjägarutrustningar och mycket, mycket mer...

 

Besök även Dr Cagliostros egen hemsida.

 

 

Fästningarnas fest, 2008

2008 firades att Bohus fästning fyllde 700 år, och Marstrands fästning 350 år. Kompani Bastard fick i uppdrag av Kungälvs kommun att gestalta tiden då Bohus fästning grundades.

 

Publiken kunde besöka både både en medeltida smedja, kök och rustkammare. Kungälvs skolor fick även tillfälle att besöka medeltidslägret, där de deltog i ett pedagogiskt program kring 1300-talet och fästningens historia.

Hjalmar Stolpe, Birka 2005

På uppdrag att Riksantikvarieämbetet och Birka vikingastaden skapade Kompani Bastard 2005 Hjalmar Stolpes Arkeologiskola på Birka i Mälaren. Med hjälp av bland andra Historiska museet byggde vi upp en miljö där Birkas besökare kunde se hur utgrävningen av en kammargrav kunde ha sett ut på 1870 talet.