Sommaren 2014 kommer portarna till en magisk värld att öppnas på Gotland. Magiker, alkemister och mystiker kommer under en hel vecka att fylla Helge Ands ruin med mystik och trollkonster. 

Den mystiska Magikergränd har landat mitt i Visby och kommer att bjuda sina besökare på en oförglömlig och märklig dag...

 

-Magikergränd är en upplevelse för hela familjen, säger Magiker Magister Gaston. -Ni kommer att få se fantastiska föreställningar i den Magiska Teatern. Ni kan få se mumifierade sjöjungfrur och uråldriga svartkonstböcker i Dr. Cagliostros mystiska museum. Den som själv vill bli trollkarl kan köpa allt från trollformler till handgjorda trollstavar i Geirons Magiska Emporium.

Alkemisten Arkadia arbetar på en märklig formel för att bota sin drakes sjösjuka. Om det lyckas kan vi komma att få se livs levandes drake på Visbys gator i sommar. -Dessutom, säger Gaston med ett lömskt leende, kommer vi att bjuda på massor av överraskningar...

 

Magikergränd består av artisterna Anders Sebring, Jerker Fahlström, Oskar Hejll, Robert Dahlström och Tord Sandström Fahlström.

 

Arrangemanget produceras av Kompani Bastard i samarbete med  Gotlands museum och Magikergränd. 

 

Magikergränd pågår under vecka 32 i Helge Ands Ruin, Visby.

 

 

 

Besök Magikergränds egen hemsida.